Λύσεις για ειδικές κατασκευές και υποστρώματα

Στις εφαρμογές πλακιδίων, υπάρχουν κατάλληλες λύσεις που θα ικανοποιήσουν σχεδόν οποιαδήποτε αισθητική προτίμηση ή λειτουργική απαίτηση: από εντυπωσιακά πλακίδια μεγάλων διαστάσεων, πλάκες φυσικής πέτρας και μαρμάρου, έγχρωμες υαλοψηφίδες, μέχρι κεραμικά πλακίδια μικρού πάχους. Για την κατάλληλη επιλογή, σημαντικό είναι να προσδιορίσετε τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου έργου κατά τη φάση του σχεδιασμού, να προετοιμάσετε σωστά το υπόστρωμα, και να επιλέξετε το κατάλληλο συγκολλητικό προϊόν, στόκο αρμολόγησης και μέθοδο εφαρμογής. Η Ceresit παρέχει υψηλής ποιότητας προϊόντα για κάθε ειδική κατασκευή.

Τοποθέτηση πλακιδίων μεγάλων διαστάσεων

Σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις σχεδιασμού, προτιμάται η τοποθέτηση πλακιδίων μεγάλων διαστάσεων τόσο στο δάπεδο όσο και στην τοιχοποιία. Η τοποθέτησή τους απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό και άρτια τεχνική εφαρμογή  (πλωτή μέθοδος πλήρους διάστρωσης του συγκολλητικού με λεία σπάτουλα--buttering-floating method), καθώς και συγκολλητικά υλικά με επαρκή ανοιχτό χρόνο ώστε να επιτρέπουν την προσαρμογή των πλακιδίων στην επιφάνεια, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πλήρη, χωρίς κενά, πλήρωση της κόλλας στην κάτω επιφάνεια των πλακιδίων (90% κάλυψη).

Τοποθέτηση φυσικής πέτρας

Για την τοποθέτηση πλακών από φυσικούς λίθους ή μάρμαρου εφαρμόζονται απαιτούνται ειδικά ταχείας πήξης (λευκές) συγκολλητικά πλακιδίων και στόκοι αρμολόγησης. Για την προστασία των ευαίσθητων υλικών από μύκητες και ρύπους εφαρμόζονται αποκλειστικά συγκολλητικά προϊόντα ειδικής σύστασης.

Τοποθέτηση πλακιδίων πορσελάνης (πορσελανάτο)

Τα λεπτά πλακίδια πορσελάνης (πορσελανάτο) συναντώνται σε ειδικές εφαρμογές, όπου η τοποθέτηση συμβατικών πλακιδίων δεν είναι εφικτή ή είναι ιδιαίτερα δύσκολη (ανακαινίσεις παλαιών κτιρίων, κλπ.). Η εφαρμογή τους απαιτεί ειδικές γνώσεις όσον αφορά στην επιπέδωση της επιφάνειας τοποθέτησης και τις μεθόδους διάστρωσης.

Συγκόλληση πλακιδίων σε πλακίδια

Σε επισκευές παλιών κτιρίων, με σκοπό τη διατήρηση του συμπαγούς υποστρώματος και για εξοικονόμηση χρόνου, συχνά τοποθετούνται νέα πλακίδια επάνω σε παλαιότερη επένδυση πλακιδίων. Στις περιπτώσεις αυτές, ελέγχεται και προετοιμάζεται κατάλληλα το υπόστρωμα, ενώ χρησιμοποείται ελαστικό συγκολλητικό που εξασφαλίζει ισχυρή πρόσφυση και αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας.